GK Quiz Questions

Indian Geography Related GK Quiz Questions and Answers


1. The river which originates in the Gupta ganga hills of Orissa:
Answer: Baitarani

2. The river which originates Kulu hills near Rohtang pass:
Answer: Beas

3. The river which originates near the Chemayungdung glacier near mansarovar lake:
Answer: Brahmaputra

4. Which river originates near Lahul in Himachal Pradesh?
Answer: Chenab

5. The river which originates from thriambak hills:
Answer: Godavari

6. Which state has the largest mangrove forest area?
Answer: West Bengal

7. Which state has the second largest mangrove forest area?
Answer: Gujarat

8. Which state has the least forest area?
Answer: Punjab

9. Which state has the least percentage of forest area?
Answer: Punjab

10. The headquarters of the Forest Survey of India:
Answer: Dehra Dun

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.