RRB Important General knowledge questions 2013

Important GK questions and answers related to Indian Railway.


1. Where is the headquarters of Central Railway situated?
Answer: Mumbai

2. The largest national enterprise of India is:
Answer: Indian Railway

3. Indian Railways which is the largest of the Public Sector Enterprises is divided in how many regions?
Answer: 9

4. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?
Answer: Pune

5. The headquarters of Southern Railways is situated at:
Answer: Chennai

6. The headquarters of Northern Railway is at:
Answer: New Delhi

7. The headquarters of North-Eastern Frontier Railway (NEFR) is:
Answer: Maligaon

8. When was the nationalization of Indian Railways done?
Answer: 1950

9. Which is the first Railway station in India?
Answer: Chhatrapati Shivaji Terminus railway station

10. Who was the first Railway Minister of India?
Answer: John Mathai

11. Who is the current Railway Minister of India?
Answer: C. P. Joshi

12. Where is Railway Staff College situated?
Answer: Baroda

13. Which is the Longest Railway Tunnel in India?
Answer: Pir Panjal

14. Which is the Longest Railway platform in the World?
Answer: Gorakhpur station platform in Uttar Pradesh

15. Which is the fastest train in India?
Answer: Shatabdi Express

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.