Computer general knowledge questions and answers

Computer gk questions and answers for preparing Competitive Examinations.


1. What is the short cut key for closing a window?
Answer: Alt + F4

2. The number of processes completed per unit time is known as:
Answer: Throughput

3. The mechanism that brings a page into memory only when it is needed is called:
Answer: Demand Paging

4. What is a MAC?
Answer: Media Access Control

5. What is the function of Drop Cap?
Answer: It lets you begin a paragraph with a large dropped initial capital letter.

6. URL stands for:
Answer: Uniform Resource Locator

7. The number of bits that a computer can process at a time is called:
Answer: Wordlength

8. What is the central device in star topology?
Answer: Hub/Switch

9. ISDN is an example of ......... network:
Answer: Circuit switched

10. The gate which is called a universal gate:
Answer: NAND

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.