SSC Multitasking Exam GK Questions

SSC Multitasking [Non Technical] Exam GK Questions and answers.


1. The earliest known Indian script is:
Answer: Brahmi

2. How many times the preamble was amended?
Answer: Once

3. The term socialist was added in the Preamble by the .......... amendment.
Answer: 42

4. The Finance Commission is appointed for every .......... year.
Answer: 5

5. Who is the founder of the Capital city of Agra?
Answer: Sikinder Lodi

6. The first tide generated electricity project was established at:
Answer: Vizhinjam, Kerala

7. National Institute of Oceanography is located in:
Answer: Panaji

8. The first country to legalize medically assisted suicide is:
Answer: Netherlands

9. The tomb of Babur is at:
Answer: Kabul

10. The Simon Commission was appointed in:
Answer: 1929


11. Sikkim became a full fledged state of the Indian Union, in the year:
Answer: 1975

12. Who is the founder of Mahabalipuram?
Answer: C Narsimha Varman

13. When was Burma separated from India?
Answer: 1937

14. The major producer of cardamom in India is:
Answer: Kerala

15. Who was the first woman Prime Minister in the world?
Answer: Sirimavo Bhandarnaike

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.