Current Affairs Latest GK Questions 2013

Current Affairs [India] Latest GK Questions and answers 2013


Latest Current Affairs Questions and answers July 2013 for preparing all Competitive Examinations.


1. Who is the Chairperson of National Women Commission?
Answer: Smt. Mamta Sharma

2. Who is the new chairman of DRDO?
Answer: Mr Avinash Chander

3. Who is the new Chief Minister of Meghalaya?
Answer: Mr Mukul Sangma

4. Who is the Chief Vigilance Commissioner?
Answer: Mr Pradeep Kumar

5. Who is the chairman of Press Council of India?
Answer: Justice Markandeya Katju

6. Who is the new Railway Minister?
Answer: Mr Mallikarjun Kharge

7. Who is the Chief Election Commissioner?
Answer: V. S. Sampath

8. Who is the new Comptroller and Auditor General (CAG) of India?
Answer: Mr Shashi Kant Sharma

9. Who is the new chairman of NASSCOM?
Answer: Mr Krishna Kumar Natarajan

10. Who wrote the book "Iron Irom Two Journeys"?
Answer: Minnie Vaid


11. World Environment Day is celebrated on?
Answer: June 5

12. Which indian was awarded SAARC Literature Award in 2013?
Answer: Abhay K

13. Who won the ABEL prize 2013?
Answer: Pierre Deligne

14. Which satellite is India’s first dedicated Navigation satellite (An alternative to Global Positioning System of USA)?
Answer: IRNSS-1A, Indian Regional Navigation Satellite System.

15. Who is the new Chief Justice of India?
Answer: Justice P Sathasivam.

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.