General Knowledge Questions 2013

Current Affairs, General Knowledge Questions and Answers for preparing all Competitive Examinations.


1. Who is sworn in as the new Chief Justice of India?
Answer: P. Sathasivam.

2. Who is sworn in as the new prime minister of Australia?
Answer: Kevin Rudd

3. Kerala Chief Minister Oommen Chandy received the United Nations Public Service Award for?
Answer: For his mass contact programme initiative.

4. Who is the new Railway Minister of India?
Answer: Mallikarjun Kharge

5. Who is elected as the new President of Iran?
Answer: Hassan Rouhani

6. Ravuri Bharadwaja who won Jnanpith 2012 is the writer of which language?
Answer: Telugu. He is the 3rd recipient from Andhra Pradesh to receive the highest literary award in India.

7. Who is the new President of Venezuela?
Answer: Nicolas Maduro. He succeeded Hugo Chavez who died on 5th March 2013.

8. Who won 67th Santosh Trophy National Football Tournament (2013)?
Answer: Services defeated Kerala to win the trophy.

9. Who is the author of the book 'Life of Pi'?
Answer: Yann Martel

10. Where is the venue of 5th BRICS Summit -2013?
Answer: Durban in South Africa.

11. Who is the winner of 44th Dadasaheb Phalke Award for the year 2012?
Answer: Pran Krishan Sikand

12. Which is the latest language added as the classical language?
Answer: Malayalam

13. Who heads the 14th Finance Commission?
Answer: Y V Reddy

14. Hopman Cup is associated with?
Answer: Tennis

15. What is the Russian parliament called?
Answer: Duma


16. Name the metal used for making fake diamonds?
Answer: Zirconium

17. The country that shares longest border with India is?
Answer: Bangladesh

18. Who won the Nobel Prize for Literature 2012?
Answer: Mo Yan

19. Name the boundary line that separates India and China?
Answer: McMohan Line

20. Who is the current CBI Director?
Answer: Ranjit Sinha

21. Who was the first foreigner to receive Bharat Ratna Award?
Answer: Nelson Mandela

22. Who wrote the book ‘The annihilation of caste’?
Answer: Dr. B.R Ambedkar

23. Jallianwala Bagh Massacre took place on?
Answer: 13th April 1919

24. ‘Project Arrow’ is related with:
Answer: Postal Service

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.