General Knowledge Questions and Answers 2013

General knowledge questions and answers 2013 for preparing all Competitive Examinations.


1. The blue colour of the sky is due to?
Answer: Scattering of the light

2. World Red Cross Day is on:
Answer: May 8

3. World Human Right Day is on:
Answer: December 10

4. Who is the Father of Political Science?
Answer: Aristotle

5. The study about cancer is called?
Answer: Oncology

6. Communist manifesto written by?
Answer: Karl Marx

7. Who is the author of the Book Republic?
Answer: Plato

8. The colour of Ammonium Chloride is?
Answer: White


9. Decibel is a unit of:
Answer: Sound

10. Which mirror is used as rear view mirrors in vehicles?
Answer: Convex mirror

11. Which metal is known as the 'King of Metals'?
Answer: Gold

12. Which is the alkaloid that contains in cola drinks?
Answer: Caffeine

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.