GK Questions for Indian Railway Exam

General knowledge questions and answers for preparing Indian Railway Examinations.


1. Who is the founder of Prarthana Samaj?
Answer: Atmaram Panduranga

2. Who is the founder of Arya Samaj?
Answer: Dayananda Saraswati

3. Who is the founder of Ramakrishna Mission?
Answer: Swami Vivekananda

4. Who is the founder of Brahmo Samaj?
Answer: Raja Ram Mohan Roy

5. Who is the Founder of Atmiya Sabhan?
Answer: Raja Ram Mohan Roy

6. Who is the Founder of Sarvodaya movement?
Answer: Jayaprakash Narayan

7. Who is the Founder of Bhoodan movement?
Answer: Acharya Vinoba Bhave

8. Who is the Founder of Ghadar Party?
Answer: Lala Hardayal

9. Who is the Founder of Van Mahotsav?
Answer: K.M. Munshi

10. Who is the Founder of Bharatiya Vidya Bhavan?
Answer: K.M. Munshi


11. Who is the Founder of Self Respect Movement?
Answer: E.V. Ramaswami Naicker

12. Who is the Founder of Land Holders Society?
Answer: Dwarkanath Tagore

13. Who is the Founder of East India Association?
Answer: Dadabhai Naoroji

14. Who is the Founder of British Indian Association?
Answer: Devendranath Tagore

15. Who is the Founder of British India Society?
Answer: William Adam

16. Who is the Founder of National Indian Association?
Answer: Mary Carpenter

17. Who is the Founder of Indian Society?
Answer: Anandamohan Bose

18. Who is the Founder of Indian Association?
Answer: Surendranath Banerjee

19. Who is the Founder of Bombay Association?
Answer: Jagannath Shankar Seth

20. Who is the Founder of Poona Sarvajanik Sabha?
Answer: M G Ranade

Followers



© 2013 | All Rights Reserved.